Ansök om skolplats

Ansök om plats för ditt barn

Om Ni vill ansöka till vår skola, ber vi att Ni fyller i en anmälningsblankett, fyller i all information, skriver på och skickar den till oss. Skriv gärna lite om barnet och dess skolsituation i din ansökan.

Förtur

Vid intagning till Regnbågen och första klass går vi efter anmälningsdatum. Förtur ges till barn som har syskon på skolan.

Till pågående klasser kan förtur ges, om barnet har syskon på skolan eller kommer från en annan waldorfskola.

Till klass 9 tar vi som regel inte emot nya elever. Endast i undantagsfall tar vi emot elever i åk9.

Intagning till sexårsverksamhet (Regnbågen) och första klass

För alla föräldrar med barn på Regnbågen och i första klass anordnar vi varje år en föräldrakurs. Kursen handlar om waldorfpedagogiken och om hur vi på skolan arbetar utifrån denna pedagogik. Vår förhoppning med dessa kvällar är, att Ni som föräldrar skall få möjlighet att lära känna pedagogiken och vår skola så väl, att Ert skolval blir välgrundat och att vi, föräldrar och lärare tillsammans, skall få en gemensam grund för samarbetet om barnets kommande skolgång.

Vid frågor om intagning till Regnbågen eller första klass, ring gärna
expeditionen telefon: 031-21 46 32
Telefontid: 10.00-11.00 (mån-tors)

Utanför telefontiderna det går bra att skicka mail till rudolf@steinerskolan.se med barnets namn, klass och telefon nummer till vårdnadshavare så att skolan kan ringa upp de som önskas mer information om ansökningsprocessen.

Anmälningsblankett
Skriv ut anmälningsblankett för sexårsverksamhet och/eller klass 1: Anmälan till sexårsverksamhet och/eller klass 1
Mejla fullt ifylld och påskriven ansökan till: rudolf@steinerskolan.se eller skicka in den på nedan adress.

Intagning till pågående klass

Om ni söker plats till pågående klasser ska mejlet skickas till intagningpagaendeklass@steinerskolan.se
Mejla även hit om du har ev. frågor ang. pågående klass.

Anmälningsblankett
Skriv ut anmälningsblankett för pågående klass: Anmälan till pågående klasser

Rudolf Steinerskolan i Göteborg
Tallhöjden 1

OBS! Märk kuvertet med ”Ansökan”.

Välkommen med Er ansökan!