Basarinformation

Basar 18 november 2017

Höstbasaren är årets viktigaste aktivitet som arrangeras av Föräldraföreningen i syfte att få in pengar som ska gå till att utveckla skolans pedagogiska verksamhet. Det är Föräldraföreningen som beviljar ekonomiskt stöd till de pedagogiska projekt som behöver ekonomiskt tillskott för att kunna genomföras.
Nedan hittar du först viktig information till dig som förälder och lite längre ner på sidan hittar du en anslagstavla där klasserna anger vad de är i behov av inför lördagen den 18 november.

Ladda ner årets affisch HÄR

Viktig information till samtliga föräldrar och basarorganisatörer

Lördagen den 18 november är det dags för årets höstbasar! Basarombuden håller på med att delegera uppgifter och organisera klassernas olika aktiviteter. Det är viktigt att alla föräldrar hjälper till, det är nödvändigt om basaren ska bli en lyckad aktivitet. Det är en unik möjlighet till att kunna bidraga med något konkret och viktigt för vår skola.

Nedan finner ni viktig information till samtliga föräldrar när det gäller organiseringen av basaren:

Basaren

• Av BRANDSKYDDSSKÄL  får inga bilar stå parkerade vid/utanför skolan eller på vändplanen bakom Blå huset. Endast bilar som ska lämna diverse prylar får köra upp, och sedan DIREKT köra ner igen.

Marknadsföring

• Vi har tryckt flyers som varje familj kan dela ut eller sätta upp på anslagstavlor hemma vid. Vi har också tryckt upp affischer i storlek A3 som är tänkta att sättas upp på anslagstavlor i ex affärer och bibliotek. Flyers och affischer kommer att delas ut till eleverna i skolan.
  • Det kommer annons i tidningen Örgryte-Härlanda Posten.

Klasserna/basarombud

• Alla trägolv ska täckas med skyddspapper.
  • Se till att grejor som lånas från teaterkällaren kommer tillbaka till sin ursprungliga plats!
  • Kom ihåg att informera era föräldrar om brandvakts ansvar under sina arbetspass.
  • Städa ordentligt både i klassrummet och utanför i korridoren samt närmaste toa på lördag e.m.

• Viktig att skolan är städad på fredag och att det finns papper i toaletterna.
  • Bra om så många som möjligt är med och hjälps åt med att ta fram bord, tält och allt annat på fredag e.m.
  • Basargruppen är på plats efter kl13:00 på fredag
  • Dagskassorna delas ut i lärarrummet på lördag morgon innan kl.10:00

Varje familj ska bidrag med:

• 10 små påsar med hemgjort godis. C.a 50 gram eller 10 små fina leksaker till sagotunnlen.
  • Fina hantverk behövs till vårt hantverksstånd.
  • Fina saker till vår loppis. Fina saker ger kling i kassen så enkelt är det. Om ni vill skänka någon möbel så kan en reklambild med pris och telefon nr var en idé istället för att transportera den till skolan. Kolla extra hemma och lämna grejerna i god tid på fredag innan basaren, klassrum 4&5.  Obs! Inga otvättade kläder, tack!
  • Sylt, saft, marmelad, inlagda och färska grönsaker till vår matstånd klass 6.
  • Det går bra att lämna in saker från kl 13.00 på fredagen den 17 nov.

Viktig information för Loppisen:

• Prylar och kläder till LOPPISEN tas tacksamt emot så länge det är HELT OCH RENT! Namna de påsar/lådor som ni lämnar till loppisen.
  • Prylar och kläder kan lämnas från kl 13 på fredag den 17 november
  • Allt lämnas i Rosahuset där loppis är (klass 4 och 5).

Viktigt information för inköp till Sagotunneln:

• Vi Har beslutat att det endast blir godispåsar i sagotunneln i år. Så inga leksaker.
  • Varje familj bidrar med 10 fina påsar/förpackningar med 5-10 fina godisar i.
  • Vi ser helst att godisarna är hemmagjord choklad och kolor, men vi som köper i stället för att baka hittar helt säkert fina sådana i en butik på stan.

Absolut nötfritt. Är ditt/dina barn allergiker gör du sådant som de kan äta.

Fäst gärna en lapp på med innehåll.

Det går bra att lämna in påsarna från fredag kl 16:00 i niornas klassrum.

Anslagstavla

Här anger klasserna vad de söker/är i behov av inför basaren

Klass: 5
Vad: Vi i femman undrar om det finns någon kreativ person på skolan som skulle kunna tänka sig och baka ett lite större pepparkakshus inför basaren. Kanske nåt Muminhus eller nåt annat fint? Det hade varit så uppskattat! Är det så får ni mer än gärna höra av er till Kerstin som är basarombud i klass 5.
Kontaktuppgifter:  kerstin.kristiansson@gmail.com