Regnbågen

Regnbågens 6-årsverksamhet

Regnbågen är Rudolf Steinerskolans 6-årsverksamhet. Man ska inte blanda ihop detta med ”förskoleklass, även kallat ”Nollan”, som är integrerad med skolan. Vi har ett särskilt tillstånd att ha kvar våra 6-åringar i ”förskolan” vilket kan jämföras med den kommunala förskoleverksamheten (barn upp till 5 år). Verksamheten håller till i eget hus i vackra Renströmska parken. Närheten till anslutande friluftsområden ger rika möjligheter till utflykter och utomhusvistelse. Barngruppen består av 20 barn, som mestadels kommer från olika kommunala förskolor.

Under året formas en helt ny grupp av barn, som oftast inte känt varandra tidigare. Under denna period vill vi ge sexåringarna rika möjligheter att lekfullt och tryggt bekanta sig med sina blivande skolkamrater och med waldorfpedagogiken. Vi följer naturens skiftningar genom året.

ALU_6510

Årstiderna ligger till grund för vår pedagogiska verksamhet i form av utflykter, hantverk, sagor, målning, sång och musik, bakning och andra aktiviteter. Barnens psykosociala och motoriska utveckling står i fokus. Höstterminen präglas av det lilla sammanhanget med fokus på trygghet och under vårterminen ökar samarbetet med skolan och skolans fritids.

På Regnbågen kan pedagogens uppgift jämföras med en trädgårdsmästares strävan efter att ge den lilla plantan den allra bästa jordmån för att den skall trivas och utveckla sin egenart och slutligen nå rik blomning. Verksamheten gestaltas utifrån ett helhelhetsperspektiv, vilket betyder, att alla dagliga aktiviteter inte är tillfälliga sysslor utan ingår i ett större sammanhang.

Kalendarium HT 2017

6/9 Onsdag – Föräldrarmöte kl 18.00
28/9 Torsdag, Mikaelifirande

7 /10 Arbetslördag på Regnbågen kl 10-14
23/10 Måndag Studiedag, Regnbågen och Fritids har stängt !
v 44 (3/10-3/11) Höstlov ! Regnbågen har öppet för er med behov av barnomsorg

8/11 Onsdag Föräldramöte, kl 17.30 (och förberedelse inför lyktfesten)
13 /11 Måndag Lyktfest kl 17.00. Alla föräldrar och syskon är välkomna !

En decembermorgon; Adventsspiral för barnen (datum kommer inom kort)
Lucia firas på ”Stora skolan, i blå huset.
20/12 Onsdag Julavslutning – Regnbågens sista dag inför jullovet
(Stora skolan har avslutning torsdag d 21/12)
22/12 Fredag Studiedag. Regnbågen och Fritids har stängt.

Under jullovet 27/12-9/1 har vi endast öppet för er med behov av omsorg.
Ordinarie verksamhet börjar igen onsdagen den 10 januari 2018.

TREVLIG TERMIN
önskar Regnbågsfröknarna

Kontaktuppgifter till Regnbågen

Adress:

Regnbågen, Gula Villan i Rhenströmska Parken
Sanatoriegatan 88
416 53 Göteborg

Om ni vill ansöka om plats till klass 1 på Rudolf Steinerskolan, kan du nå en anmälningsblankett här:

Anmälan till klass 1