Skolkökets filosofi

I skolköket på Rudolf Steinerskolan ska det lagas god, näringsrik och i största möjliga utsträckning ekologisk mat. Just nu har vi cirka 90 % ekologiska och biodynamiska råvaror. Lunchen lagas från grunden, på färska råvaror i skolans kök.

Maten ska påverka både de som äter den, miljön och världens resurser positivt. Att följa säsongen är en viktig del i matlagningen både för miljön och för smakernas skull.

Främst serveras vegetarisk kost men kött och fisk förekommer också (1 dag varje vecka har vi kött eller fisk). Varje vecka bakas eget bröd till soppan, ofta på surdeg.

Förskoleklassen och klass 1-3 äter i sina klassrum och klass 4-9 äter i skolans matsal. Varje klass äter med sin klasslärare och lunchen är en viktig del av den pedagogiska verksamheten. Köket lagar också mellanmål till fritidshemmets och förskoleklassens mellanmål.

I köket finns engagerad personal som brinner för matlagning och fina råvaror. Köket är en integrerad del av skolans dagliga verksamhet och har som mål att se till allas behov, även de med specilkost.

Målet är att laga enkel, god och näringsriktig mat så att eleverna på Rudolf Steinerskolan, förskolan och fritids känner sig både mätta och nöjda efter skollunch och mellanmål.

Kontaktuppgifter:

Om ni vill komma i kontakt med oss i köket så kan ni nå oss på följande sätt:

epost: koket@steinerskolan.se