Matematikfestivalen – en lyckad tillställning!

Matematikfestivalens syfte var att visualisera, kommunicera och skapa gemenskap kring matematikens obegränsade möjligheter. 140 elever kunde välja mellan olika workshops, varav 4 workshops leddes av niondeklassare. Under festivalens dagar fick eleverna möjligheter att uppleva matematiken med alla sinnen och i större format. De fick pröva sig fram genom att bygga, beräkna och diskutera matematik. Under festivalens andra dag bjöds det även på andra aktiviteter såsom trumspel, eld-konst och fest. Föräldrar hjälpte till med att laga mat, organisera caféverksamhet och att skapa en trevlig utemiljö med tält och öppen scen.

Under Tredje dagen flyttades hela verksamheten till Nordstans stora expo 1 där allmänheten kunde delta och pedagogiken lyftas fram med sin fria kreativitet och helhetssyn. Under dagen byggde eleverna, under ledning av matematikläraren Franz Peter Waritsch, en rekordstor magisk kvadrat mitt i Nordstan med målsättningen att sätta världsrekord! Om det blir ett godkänt världsrekord, ja det återstår att se. Vi väntar med spänning på att få världsrekordet godkänt!

Tack alla elever, lärare och föräldrar för att denna festival kunde genomföras och bli så lyckad!

Här nedan kan ni se en film som ger en gliimt från dagarna: