Mikaelifirande på skolan

Mikaelifirande på skolan fredagen den 26/9

Årets Mikaelifirande äger rum fredagen den 26/9.  Mikaelifirandet har sitt historiska ursprung i ”mickelsmässan” där man förr, till ärkeängelsns Mikaels ära tog till vara på det som marken gav. Man firade genom att ordna skördefester och upprätta marknader. Mikael är en av ärkeänglarna i kristen, judisk och muslimsk tradition och han är det godas symbol, en ljusgestalt.archangel-michael-staff

Elevernas förberedelser

Eleverna i klass 1-7 har tillsammans planerat under den projektvecka som precis förflutit. Förberedelsearbetet har ägt rum under samma vecka som Matematikfestivalen genomförts och skolan besökts av elever i klasserna 8 och 9 från regionens olika waldorfskolor.

Under projektveckan har eleverna varit indelade i olika projektgrupper. Flera av grupperna har haft till uppgift att förbereda för det festliga firandet. Det har bl a förberetts för Mikaelispel, det har planerats för en Drakstig och det har tillverkats styltor för kommande utmaningar för elever och lärare!

Mikaelifirandet är primärt avsett för eleverna och lärarana på skolan, men vill föräldrar vara med på delar av firandet, är detta möjligt.

Till Mikaelifirandet önskas gärna frukt, så har ni överskott på höstens läckerheter, tas detta emot av köket för att användas vid tillagning av goda efterrrätter till barnen!